Word lid Bestel gratis

Verslag Longpunt Leiden 8 april 2016

Het is alweer even geleden, maar niet minder interessant om met u te delen.

Deze keer was Jan Mulleman de gast.

En hij nam zijn crew mee.  Hij is de drijvende kracht achter Mondharmonicatherapie. Op de website www.mhtnederland.nl  vindt u meer informatie. Samen met zijn crew liet hij ons horen  hoe elke longpatiënt het nuttige met het aangename kan verenigen.

 

Hij kwam ons kennis laten maken met deze therapie.

Heel duidelijke en begrijpelijk wist hij de aanwezige leden uit te leggen dat mondharmonica spelen een uitstekende ademhalingsoefening is. Met een mondharmonica kun je door zowel in als uit te ademen muziek maken.  Daarna was het tijd om ons te laten oefenen met een mondharmonica. Binnen een uur speelden we al deuntjes als ‘Vader Jacob’  en  ‘De uil zat in de olmen’. Het was inspannend en ontspannend tegelijkertijd én we hadden plezier. Dat is ook een leuke bijkomstigheid. En je hoeft er geen noten voor te kunnen lezen. Als je maar tot 10 kan tellen en het alfabet kent. Maar het doel is de ademhalingsfunctie te verbeteren en versterken. Het is geschikt voor alle longaandoeningen die hieraan behoefte hebben.

 

 

Wat heeft u hier nu aan?

Tijdens de bijeenkomst bleek dat de aanwezigen enthousiast waren om ook op deze manier te oefenen. Het zou gaan om bv maandelijkse bijeenkomsten, waar u onder leiding van een muzikant/begeleider spelenderwijs leert oefenen met de mondharmonica. Belangrijk is wel een dat elke deelnemer een eigen mondharmonica aan schaft, ca € 27,- en aangeraden wordt een tafelstandaard voor de juiste houding.  Zodra wij een muzikant/begeleider gevonden hebben die dit kan en vrijwillig (zonder betaling) wil doen, is het zaak dat deelnemers zich melden en dan moet er ook nog een ruimte gevonden worden.

Ik hoop dat potentiele deelnemers nog even geduld hebben, want het is reuze moeilijk een begeleider te vinden.

 

Greetje van Gruting

Rayoncommissie Hollands Midden

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.