Word lid Bestel gratis

Gezocht: Hooikoortspatiënten voor Co-creatie workshop

Onderzoek
Hogeschool Leiden doet samen met een aantal partners onderzoek naar het verbeteren van de pollendetectie en identificatie en terugkoppeling van polleninformatie naar de patiënt.

Speciaal voor dit onderzoek zijn door de Leidse instrumentmakers School zogenaamde pollensniffers ontwikkeld. Dit zijn gestandaardiseerde kleine luchtzuigers waarmee in de directe omgeving, van mensen die last hebben van allergieën, de blootstelling aan allergenen gemeten kan worden.
Als onderdeel van dit project organiseren we een co-creatie workshop met en voor mensen die last hebben van hooikoorts. Tijdens deze workshop geven een allergoloog, pollendeskundige en microbioloog een kort overzicht over de recentste ontwikkelingen betreffende medicatie en pollen -detectie en -voorspellingen. Daarnaast worden via interactieve methodieken de huidige patiënt ervaringen mbt hooikoorts geïnventariseerd en gaan we met elkaar in gesprek over wenselijkheid en geschiktheid van nieuwe toepassingen betreffende meten en voorspellen van pollen in de lucht voor mensen met hooikoorts.
Wanneer: woensdag 18 april, 18.30 – 21.00 uur
Waar: LUMC, collegezaal 2 in gebouw 1, Leiden
pollensniffer
Wij zoeken ca 30 hooikoortspatiënten die mee willen doen aan onze co-creatie
workshop. Heeft u last van hooikoorts en wilt u meedoen aan deze workshop of wilt
u meer informatie dan kunt u zich aanmelden bij:
Marijke Mostert
Projectmanager Faculteit Science &Technology/Hogeschool Leiden/Generade
Email: mostert.m@hsleiden.nl
Telefoon: 06-25709779